Jalkahoitola Kaari

Jalkahoitola Kaari on yhden naisen yritys Seinäjoen Karhuvuoressa.
Hoitolassa hääräilee 33-vuotias terveydellisen jalkojenhoidon ammattilainen.

Ensimmäiseltä ammatiltani olen lähihoitaja (2009) ja niitä töitä olen tehnyt lasten ja vanhusten parissa 2019 syksyyn saakka, viimeiset vuodet osittain oman yritykseni rinnalla.

Ajatus jalkahoitajan työstä ja omasta hoitolasta syntyi kesällä 2014, kun esikoisemme oli noin vuoden ikäinen ja olin jo jonkin aikaa haaveillut päivätyöstä vuorotyön sijaan.
Jo elokuussa 2014 sainkin opiskelupaikan Vaasan aikuiskoulutuskeskuksesta.
Tutkinto suoritettiin oman työn ohessa ja valmistuin tammikuussa 2016.

Valmistumisen jälkeen aloitin työskentelyn toiminimellä heti huhtikuussa 2016, kun toinen äitiyslomani loppui. Lisäksi palasin vanhustyöhön tekemään 50% työaikaa.
Ja kyllä, keskimmäinen lapsemme syntyi kesken opiskeluiden syyskuussa 2015.
Siinäpä niitä kuuluisia ruuhkavuosia olikin kerrakseen!

Muutaman vuoden ajan ehdin mietiskellä kahta työtä tehdessäni, että pitäisi jäädä pois hoitotyöstä, jotta voisin keskityä omaan yitykseeni täysillä ja vihdoin siirtyä siihen alunperin haaveilemaani päivätyöhön.
Yrittäjyys ja nimenomaan yksinyrittäjyys pelotti, koska kaikki aiemmat työvuoteni olin työskennellyt työyhteisössä ja yrittäminen tuntui yksinäiseltä.
Palkkatyöstä ja työkavereista luopuminen ei siis ollut helppo päätös, mutta tiesin, että sen aika tuli samalla, kun kolmas äitiyslomani alkoi lokakuussa 2019 ja jokatapauksessa jäin sen vuoksi pois töistä. Se oli siis viimeinkin repäisy, jota olin jo vuosia pitkittänyt!

Uuden kodin ja hoitolan rakentaminen alkoi samoihin aikoihin ja se jos mikä motivoi!
Hoitolan suunnittelu oli ihanaa ja mikä parasta, siitä tuli juuri niin toimiva, kuin toivoin.
Tilat itsessään ovat edellisiä tilojani toimivammat, koska nyt neliöitä on enemmän, hoitolassa on asiakaskäyttöön tarkoitettu wc ja pieni odotustila.
Myöskään auton parkkeeraamista ei tarvitse stressata, kun auton voi päräyttää suoraan oven eteen. Hoitola sijaitsee maatasossa joten myös apuvälineiden, kuten rollaattorin tai pyörätuolin kanssa on helppo päästä perille.

Uusissa tiloissa pääsin aloittamaan helmikuussa 2021 ja samalla rekisteröin yritykselle ihan virallisen nimen, koska olihan se nyt nimensä ansainnut!

En voisi olla tyytyväisempi uuteen hoitolaan, joka sijaitse edelleen kodin yhteydessä kuten ennenkin, mutta tällä kertaa omassa rakennuksessaan.
Siitä tuli juuri omannäköiseni paikka jossa minä viihdyn ja uskon, että myös asiakkaat viihtyvät.

Lähtökohtana suunnittelussa oli tehdä tilan tunnelmasta mahdollisimman rento ja lämmin. Stereotyyppinen jalkahoitola saattaa useimmiten olla hammaslääkärin vastaanottoa muistuttava kliininen ja minimalistinen.

Vaikka ammattilaisen tekemä jalkahoito lasketaan perusterveydenhuoltoon, oli minulle tärkeää tehdä siitä myös esteettisesti kaunista ja nimenomaan rentoa, koska sitähän jalkahoito on.

Ihanaa ja rentouttavaa.

Hoitolaan voit siis tulla hoidattamaan mitä tahansa jalkoihin liittyvää ongelmaa tai ihan vain rentoutumaan ja ottamaan pienen hetken itsellesi.
Jalkahoito on tarkoitettu kaiken ikäisille naisille, miehille ja myös lapsille.
Tällä hetkellä nuorimmat asiakkaani ovat ala-asteikäisiä ja vanhimmat yli 90.

Vaikka suurin osa asiakkaistani käy hoitolassa, teen tarvittaessa myös koti-ja laitoskäyntejä Seinäjoen alueella. Jos ei pääse palvelun ääreen, niin palvelu on tuotava luo.
Tärkeintä, että jokaisella on siihen mahdollisuus.

Tehtiinpä hoito sitten kotona tai hoitolassa, isoin tavoitteeni on tarjota jokaiselle asiakkaalleni hänen näköisensä hetki.
Hoidon aikana voidaan olla ihan hiljaa tai vaihtaa kuulumiset ja nauraa kovaan ääneen!

Teen työtä täydestä sydämestä tavoitteenani hoitaa jalat aina niin hyväksi, kuin ikinä osaan ja antaa ohjeet kotihoitoon niin ihon, kynsien, kuin mahdollisten asentovirheidenkin varalle sekä opastaa juuri sinun tarpeisiisi sopivat jalkojenhoitotuotteet.

Jos kivijalkamme (jalkamme) murtuu, vaikuttaa se aina katolle asti.
Niin monet koko kehoa kuormittavat ja rasittavat vaivat saattavat olla peräisin jalkaongelmista ja niiden ongelmien hoidolle ja ennaltaehkäisylle palan ihan täysillä!
Yksinkertaisilla ja pienillä jutuilla saadaan monesti niin isoja muutoksia aikaan, ne vain pitää saada nykyistä enemmän ihmisten tietoisuuteen, jotta niitä voidaan tehokkaammin hyödyntää ja siinä onkin yksi omista tavoitteistani.

Vaikka palveluista löytyy myös hemmottelevampia hoitoja, kuten intialainen päähieronta ja kynsien geelilakkaukset, haluan kuitenkin pitää pääpainon terveydellisessä jalkahoidossa.
Muut hoidot tuovat kivaa vaihtelua omaan työhöni ja niitä yhdistelemällä sinä voit koota myös ihanan hemmottelupaketin itsellesi tai lahjaksi läheisellesi.

Minulla ei ole käytössä nettiajanvarausta, mutta kannattaa ottaa seurantaan hoitolan instagram (@jalkahoitola_kaari) ja facebook (jalkahoitola kaari) niin saat aina päivitetyt tiedot tulevien viikkojen vapaista ajoista ja tarjouksista ja voit napata sieltä itsellesi helppoja vinkkejä omien jalkojen tarkkailuun ja hoitoon, sopiviin kenkävalintoihin ym!

Nähdään pian!

-Tiina